"Който си мисли, че ме е страх от Литекс значи наистина не ме познава". Това каза пред Topsport.bg в типичния си стил старши треньорът на Славия Емил Велев. Както е известно в следващия кръг "белите" гостуват в Ловеч на шампиона Литекс.

"Не съм притеснен от съдиите в предстоящата среща. Но ако сбъркат в наша вреда на арменския поп ли да се оплача? Видяхте, че вкарахме гол на Сливен, но не го признаха. Топката премина голлинията. Трябваше да се удари в мрежата ли, за да го зачетат?!", оплака се Велев.

Велев вече се е изправял на треньорско ниво срещу Любо Пенев. Първият им сблъсък бе през пролетта на 2009-та година, когато Левски на Велев победи с 2:0 ЦСКА на Пенев, след което и спечели титлата.

"Нормално е да не сме всеки път треньори на родните си отбори. Професионалисти сме и в момента водим други тимове. С Любо сме приятели, но за 90 минути ще оставим отдавнашното познанство.

Отивам в Ловеч за победа. Той разбира се също ще иска да ме победи, защото и той е роден победител. Ще стане много здрав мач. Надявам се моите аргументи да са по-солидни и да взема трите точки в края на срещата. Една наша победа ще завърже още повече битката за първото място, а и ние ще се доближим до атака за място в тройката", анализира Велев.