Николай Михайлов не успя да помогне на Твенте при гостуването на Тотнъм в група А на Шампионскатра лига. Шампионите на Холандия паднаха с 1:4 на "Уайт Харт Лейн" в невероятен мач. Българинът се представи на отлично ниво, като дори спаси дузпа преди почивката. Реферът Тере Хауге обаче свири още две  за лондончани през втората част, с което на практика реши изхода на двубоя.

Мачът започна двуостро и положенията пред двете врати се заредиха едно след друго. Михайлов се намеси решително в 16-ата минута при удар на Ван дер Ваарт. В 39-ата Петер Висгерфох събори Крауч в пеналта и съдията бе категоричен - дузпа. Зад топката застана Ван дер Ваарт, но силният му удар бе спасен по невероятен начин от българския национал!

Холандецът се опита да преодолее Михайлов за трети път малко преди почивката, но и този път младият българин не се огъна.

Само секунди след началото на втората част обаче Ван дер Ваарт най-сетне сполучи. Той получи пас от Крауч и със силен удар отблизо не остави шансове на вратаря - 1:0.

Тотнъм нанесе своя удар 2 минути по-късно, когато те получиха право на втора дузпа. Този път изпълнителят бе Роман Павлюченко и руснакът не сбърка.

Насер Чадли успя да намали за Твенте в 56-ата, но трета дузпа в полза на "шпорите" пречупи холандците. Този път наказателният удар бе свирен за игра с ръка на Висгерхов. Отново Павлюченко се нагърби с изпълнението и отново надхитри Михайлов - 3:1. Любопитното е, че малко преди този момент Спърс останаха с човек по-малко, след като Ван дер Ваарт бе изгонен за втори жълт картон.

До края на срещата Твенте се опита да натисне, но получи още един гол във вратата си при една бърз контра на домакините. Бейл бе изведен само срещу българския страж на "червените" и не сбърка 4:1.

Така Тотнъм оглави класирането в групата, заедно с Интер. "Нерадзурите" разбиха Вердер с 4:0 и заедно с англичаните имат по 4 точки.

Класиране в група А

1. Интер 4 точки

2 . Тотнъм 4 т.

3. Твенте 1т.

4. Вердер 1т.