Уникалният поход на Новак Джокович от началото на годината продължава. За пореден път, в пореден финал Рафаел Надал не успя да спре намиращия се в невероятна форма сърбин.

Ноле спечели турнира в Мадрид от сериите "Мастърс 1000", след като надигра със 7:5, 6:4 лидера в световната ранглиста при мъжете в последния двубой от надпреварата. А победата за Джокович е 32-а поредна от началото на годината и общо 34-а последователна.

С успеха си тази вечер сърбинът прекъсна серията на своя приятел от 37 мача без загуба на червени кортове. За последно Надал отстъпи на клей през 2009 година, в четвъртия кръг на "Ролан Гарос".

Новак Джокович ще има невероятната възможност да атакува първото място в АТР ранглистата още следващата седмица. Тогава започва турнирът в Рим, който е също от сериите "Мастърс 1000". При успех на финала, който може да се окаже седми пореден, сърбинът ще бъде новият лидер при мъжете.

Досега в кариерата си Ноле е спечелил 24 титли, осем от които са именно от този тип турнири. С успеха си тази вечер той скъси още веднъж разликата в съперничеството му с Рафаел Надал, в което испанецът води вече с 16:10 победи.