Григор Димитров е най-добрият спортист на България за 2017 година, съобщи Топспорт. Тенисистът ни очаквано "обра" вота на 141 журналисти, имащи право да определят носителя на най-престижния приз в родния ни спорт.

Припомняме, Димитров спечели финалния турнир на ATP, противопоставящ осемте най-добри през годината. През този сезон Григор завоюва още три титли - в Бризбейн, в София и в Синсинати. Освен това достигна и до полуфинал на Australian Open.
Димитров завърши и под №3 в световната ранглиста, което е най-високият рейтинг за български тенисист.

Роденият в Хасково спортист добавя второ отличие от най-престижната класация за спорт у нас във витрината си, след като бе "Спортист на годината" и за 2014 година. Преди броени дни, той беше обявен и за носител на "Спортен Икар", а стана и най-добър спортист на Балканите.

За съжаление на публиката, Григор не дойде да вземе лично наградата си, като статуетката бе предадена на неговата майка - Мария. Димитров пък се отчете със специално видеопослание от кортовете в Маями.

Снимка 277126

Източник: LAP.bg

На втора позиция в класацията остана сноубордистът ни Радослав Янков, а почетното трето място е за грацията ни от художествената гимнастика Невяна Владинова.

Снимка 329930

Източник: БФХГ

Като цяло, вечерта може да бъде определена като триумф на художествената ни гимнастика.

Снимка 329931

Източник: БФХГ

Освен Неви приз грабна и ансамбълът ни, който беше обявен за отбор на годината, а за треньор на годината беше избрана тяхната наставничка Весела Димитрова.

Снимка 329932

Източник: БФХГ

За втора поредна година, "Спортист на България с увреждания" стана гюлетласкачът Ружди Ружди. Специалната награда на "Еврофутбол" в категорията "Млад талант" - пък получи таекуондистът Владимир Далаклиев.