Поставената под №2 в основната схема Мария Шарапова се класира за четвъртфинал на турнира на твърди кортове в Станфорд ($721 000).

Рускинята се наложи в три сета с Даниела Хантухова (Словакия) - 6:2, 2:6, 6:4 и в следващия кръг очаква суперсблъсък с носителката на 13 титли от Големия шлем Серина Уилямс. За тази цел обаче американката първо ще трябва да се пребори с Мария Кириленко тази вечер.

Като цяло изненади в Станфорд до момента няма. За четвъртфиналите се класираха още поставените Агниешка Радванска (Полша), Марион Бартоли (Франция) и Доминика Цибулкова (Словакия).

В мача си тази сутрин Шарапова записа 11 двойни грешки, но въпреки това след повече от два часа игра намери пътя към победата.

„Започнах добре мача, но през втория сет нещо в играта ми липсваше. Бях малко притеснена в началото на третата част, но след като я пробив всичко си дойде на мястото", коментира Шарапова.

„Серина или Кириленко? Загубих и от двете в последните ни срещи. Срещу Серина Уилямс никога не ти оставя време да си вземеш дъх. Тя не е играла от доста време, но въпреки това си остава голям шампион и опонент. Да не забравяме, че каквото и да се случи, в края на деня тя ще има 13 титли от Големия шлем, а аз - 3. Това говори много", коментира Шарапова.

„Кириленко също е много опасен съперник. Тя е способна да играе страхотно и е доказвала, че може да побеждава играчи от Топ 20", сподели още дългокраката рускиня.