Спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов сподели в интервю за "Topsport.bg", че няма нужда да се правят трагедии след загубата от Олимпиакос (Никозия) с 2:5 преди няколко дни. Костадинов е категоричен, че не резултатите в контролите са важни, а тези в официалните срещи. Той е на мнение, че цялата истерия в публичното пространство е дело на журналисти и медии, приближени до тима на Левски.

"След загубата с 2:5 от Олимпиакос се получи голяма истерия, която според мен е предизвикана от журналисти и медии, приближени до Левски. Атмосферата се нагнетява изкуствено не заради мача ни срещу Клифтънвил, а заради вечното дерби в първия кръг. Двубоят ни в Лига Европа не е причина, но този с Левски да", сподели Костадинов специално за "Topsport.bg".

"Разбира се, че подобна загуба е неприятна. Все пак обаче говорим за приятелски мач, в който резултатът няма значение. Спомням си, че преди години, когато бях футболист, в подобна контрола паднахме с 6 гола от Цървена Звезда. След това обаче играхме срещу Барселона на полуфиналите за КНК. Затова контролните мачове не са мерило за състоянието на отбора", категоричен е директорът.

По повод появилата се информация, че мачът с Олимпиакос може да представлява бойкот за пари, Костадинов каза: "Това няма как да е така. Всички премии на играчите са изплатени. Да, имат да получават по една заплата, но всички са наясно с това. Тази година ще се разплащаме по специална схема. Всеки един в отбора е запознат как работи тя. Всичко е измислено така, че да няма закъснения на изплащанията", увери Костадинов.