Българският национал Станислав Ангелов ще играе в руския Ростов от новия сезон. Ръководството на клуба вече се е договорило с Пелето. Досега Ангелов игра в немския Енерги (Котбус) през последните три сезона, но контрактът му с източногерманския тим изтече това лято.

"Агентът ми Мирчо Димитров се познава от доста време със спортния директор на Ростов Александър Шикунов, който ми отправи и офертата. Иначе имах предложение и от Стяуа, дори ходих и на преговори с тях, но избрах да дойда в Русия", заяви Ангелов.

"В Русия има много българи - Кушев, Пеев, Георгиев и всички те са много доволни от престоя си. Освен това руската лига е шампионат, за който се знае много и е достатъчно популярен. Това е важно за мен, тъй като искам да получавам повиквателни за националния отбор и занапред"

"Ще подпиша договор за година и половина. Всички условия вече са договорени. Самото подписване обаче ще стане, когато получа разрешително за работа в Русия. мога да започна да играя още от утре. Трябва обаче да бъдат спазени всички формалности. А и това зависи от треньора", каза още Пелето.

В момента Ростов заема 6-а позиция в руската Висша лига с 16 точки след 11-ия кръг.