ЦСКА разби Монтана като гост с 4:1 в мач от 23-ия кръг на "А" група. Гостите от столицата без съмнение бяха по-добрият отбор на терена и напълно заслужиха трите точки в мача. За домакините остава въпросът дали изобщо заслужават мястото си в "А" група.

След първите минути, които бяха сравнително равностойни, гостите се нанесоха в половината на Монтана и не излязоха от там до края на първата част. В 28-ата минута гостите пропуснаха отличен шанс да поведат в резултата. Румен Трифонов центрира перфектно в наказателното поле, където Мишел Платини надскочи всички, но от 1 метър с глава пропусна да открие резултата.

В 32-ата минута след отлична триходова акция на гостите, топката попадна в Грегъри Нелсън, който с мощен шут я заби в мрежата на Левашки за 1:0. Попадението не стресна домакините, които продължиха да играят по същия безплоден начин и не създадоха никакви положения пред Караджов.

В 44-ата минута при една отлична контра Сашо Тонев намери отлично Джузепе Акуаро, който с прецизен шут в левия ъгъл за втори път матира Левашки. След почивката всичко си остана по старо му - ЦСКА атакуваше, а Монтана се бранеше, доколкото може.

В 62-ата минута Гъргоров проби отлично в наказателното поле и пробва удар, който обаче бе блокиран от бранител на домакините. Топката обаче попадна в Мишел Платини, а бразилецът финтира Левашки и я прати в мрежата, правейки резултата 3:0.

Само 5 минути по-късно след поредната грешка в отбраната на домакините Александър Тонев остана на празна врата и нямаше как да сбърка. Все пак домакините успяха да върнат един гол в 81-ата минута. Резервата Коста Янев сгреши пред наказателното поле и друг резервен футболист Венци Христов с хубав удар прати топката в мрежата на Караджов, оформяйки крайното 4:1 за ЦСКА.

Статистика и състави