Спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов заяви, че клубът ще привлече най-много двама-трима футболисти през лятото. Целта пред ръководството е да осигури класни попълнения, които да вдигнат нивото на отбора за новия сезон.

"Ще привлечем най-много двама-трима наистина класни футболисти, които ще помогнат на отбора да се стабилизира. Ще има доста напускащи. Не искам да цитирам имена, но тази седмица ще се разбере кои си тръгват. Някои журналисти опитват да правят селекцията на ЦСКА. Чета много имена, които ще бъдат привлечени в ЦСКА, но повечето не отговарят на истината", коментира Емил Костадинов в дискусионно студио Футбол БГ.

"Ако искаме да правим силен отбор, не трябва да продаваме най-добрите си футболисти. Най-важното беше привличането на добър треньор и мисля, че направихме правилния избор с Павел Дочев. Познавам работата на Павел Дочев, ние сме почти семейни приятели, разговаряли сме много на тема футбол и мисля, че той е човекът, който може да направи ЦСКА силен отбор. Мисля, че той ще се справи добре, но времето ще покаже дали съм прав", каза още Коща.

Костадинов разкри, че е приел предложението да работи отново в ЦСКА заради вижданията на ръководството за бъдещето на клуба. Легендарният нападател не се притеснява от критиките по негов адрес и е наясно, че в ЦСКА няма да има и миг спокойствие.

"Да работиш за идеята "ЦСКА" е доста трудно нещо. Тук няма спокойствие. Много приказки се изприказваха през тези две години откакто ни отнеха лиценза. Но тези футболисти, които тогава бяха привлечени от мен за скромни суми, бяха продадени двойно и тройно след това и по този начин спасихме клуба от фалит. Търпях критики, но аз си свърших работата. Всеки, който е на този пост, ще търпи критики".

Директорът порица думите на Красимир Балъков снощи, който каза, че не е професионално ЦСКА да играе с юношите, макар и в мач без значение. Костадинов направи и съпоставка между Балъков и Дочев, които са възпитаници на немската школа.

"Разликата между Балъков и Дочев е голяма, защото Дочев има вече осем години стаж като треньор във Втора и Трета Бундеслига. Балъков не е човекът, който да коментира нашия отбор. Трябва да си гледа собствения отбор. Не сме излезнали несериозно срещу Черноморец. Имаше две-три млади момчета, които трябваше да тестваме дали имат място в отбора", каза Костадинов.

Той бе категоричен, че защитникът Александър Бранеков няма да продължи кариерата си в ЦСКА след постъпката му на мача с Локомотив София, когато вкара гол и след това си позволи неприлични жестове към публиката.

"ЦСКА трябва да изчисти името си, защото в последните години се изговори какво ли не - от неприятностите с лиценза до проблемите вътре в клуба. Бранеков сам определи бъдещето си в ЦСКА с тази постъпка, която си позволи на мача с Локомотив София", коментира още Емил Костадинов.