ЦСКА най-после постигна първа победа в "А" група за новия сезон. "Армейците" не знаеха какво са три точки в родния шампионат от 2 май, но днес се наложиха с 1:0 над Черно море в мач от 4-ия кръг.

Това е и втори пореден успех на тима под ръководството на новия наставник Гьоре Йовановски. В четвъртък "червените" победиха с 3:0 ТНС в Лига Европа, а днес зарадваха отново феновете си. В герой за 31-кратния шампион на България се превърна холандецът Нелсън, който изработи гола на Маркиньос в 76-ата минута.

Чернокожият атакуващ халф освежи играта на тима и в мача срещу ТНС, когато отбеляза гол в стил Лео Меси. Иначе срещата на "Васил Левски" днес бе много динамична, а съперниците вложиха всичко от себе си. Черно море пресираше противника цяло първо полувреме и нему даде да стигне до опасни положения, но след почивката домакините взеха инициативата.

Прехваленият Килиън Шеридън не се отчете с нищо интересно, като на 6-7 пъти остана в засада. За това пък Нелсън навърза трима по левия фланг в 76-ата минута и подаде към Маркиньос, който от 3 метра вкара топката във вратата - 1:0.

До края на мача "моряците" натиснаха, а Божилов от няколко метра изпусна най-добрия шанс в 90-ата минута, когато стреля над вратата от няколко метра.