Стартът на 2017-а година няма как да не радва спортните ентусиасти и привърженици в страната.

Това, от което българският спорт имаше крещяща нужда - успехите са вече налични.

Защото, както обичат да казват тези, от които зависи спонсорирането на водещите ни звезди в тениса, леката атлетика, борбата, гимнастиката, "белите" спортове - без успехи няма реклама, а без реклама няма как да се наливат средства.

Е, сега имаме всички налични предпоставки за една силна година, съдейки само по първите й месец и няколко дни.

Изумителен, уникален по рода си Григор, който вече е равностоен на най-големите имена в тениса, играе 5 сета срещу Надал, а после намира време и за своята любима популярна половинка.

Снимка 275622

Източник: GettyImages

Безапелационен Радослав Янков, с когото вече всички в света на сноуборда се сравняват и съревновават.

Снимка 276866

Източник: LAP.bg

Владимир Илиев и Красимир Анев, демонстрирали самочувствие и доказали на всички, че българският биатлон заслужава цялото внимание на обществеността.

Снимка 268413

Завърнал се със страшна сила на тепиха Иво Ангелов, който доказа, че продължителното му възстановяване и отсъствие под светлината на прожекторите не е отнело ни най-малка част от блясъка и имиджа му в света на борбата.

Снимка 229433

Източник: GettyImages

Кубрат и Тервел Пулеви, в чиято зала вече просто няма достатъчно място за всички желаещи да тренират.

Снимка 266251

Източник: LAP.bg

Върхови постижения в шампионата по лека атлетика, както от страна на доказаните имена, така и от младите ни таланти, обезпечаващи бъдещето ни в Царицата на спортовете.

Очакващият поредната успешна защита на световната си титла по ММА Благой Иванов - единственият българин, планетарен номер едно в смесените бойни изкуства.

Снимка 235968

Източник: Личен архив

Златни медали в таекуондото, джудото и поредните стиснати палци на ръце и крака за Лудогорец в Европа.

Снимка 275270

Гласовете на хейтърите отново се чуват, да.

Те окачествяват Григор като "нещастник", "случаен", "надменен" и "забравил българския", злословят и за Кобрата, казвайки че няма никога повече да получи шанс за световна титла, забравят с какви заложби разполага окачествяваната в момента от тях за "приключила" Сани Жекова и казват на всеослушание, че "борбата няма да я има до две години в нито един спортен календар".

Нека говорят, както се казваше в едно популярно предаване!

Фактите обаче сочат само и единствено, че България бе по-обединена от когато и да било в последните няколко години, само в рамките на 30-ина дни - през януари и началото на февруари.

Снимка 273840

Източник: EPA/БГНЕС

И в края на годината ще се чудим кого да изберем за Спортист на годината. Но не поради липса на варианти, а заради многото потенциални победители във всички спортове.

Успешна 2017-а момчета и момичета! Побеждавайте, шампиони!

Злобата и завистта не бихте я отмили и с тонове от най-благородните метали, но пък любовта на обикновените хора, за които сте допълнителен стимул, мотивация и надежда в живота, ще я имате винаги!