Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Луис Ван Гаал даде повече от любопитна пресконференция преди финала на Шампионската лига срещу Интер в събота. Холандският специалист опита да стопира напрежението върху неговия отбор заявявайки, че фаворит за отличието е Интер.

Освен това Ван Гаал каза, че Байерн ще спори за трофея благодарение на съдийски аванти, явно визирайки скандалния гол в края на мача срещу Фиорентина на 1/8-финалите.

"Не мисля, че ние сме сред най-добрите отбори в Европа. Интер, Челси, Барселона и Манчестър Юнайтед са най-добрите в Европа, не Байерн", сподели Ван Гаал.

"Ако трябва да съм честен изкарахме доста късмет, за да стигнем до финала. Тук сме и заради съдийски грешки, които бяха в наша полза", коментира още опитният холандец.
Ван Гаал не пропусна да изкаже възхищението си към наставника на Интер Жозе Моуриньо.

"Според мен Жозе е един от най-добрите треньори. Тези думи рядко може да чуете от моята уста, не говоря така за всеки треньор, но Моуриньо го заслужава. Той направи от Интер един истински победител, а освен това привлече точните футболисти", каза холандецът.

Финалът на Шампионската лига ще се играе утре на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид и ще може да проследите на живо в Topsport.bg.