Левски започва участието си в груповата фаза на турнира Лига Европа с двубой срещу белгийския Гент. Двубоят е от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Със сигурност феновете на Левски ще изпълнят до краен предел "Герена" с едничката мисъл да видят отново онзи европейски Левски, който изуми Европа с класирането си на 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕФА преди няколко години.

Големият проблем в състава на "сините" е отсъствието на Владимир Гаджев, който е с травма в прасеца. Друг ключов играч в схемата на Ясен Петров - Христо Йовов все още не е възстановен от своята травма и ще бъде на резервната скамейка. Така място в стартовия състав ще намери Александър Александров-Алекс, който ще партнира на Сержиньо Грийн.

Наказан за двубоя е Милиев, чието място в стартовия състав ще бъде заето от Шакиб Бензукан. Мароканският национал ще партнира на Иво Иванов в центъра на защитата. Вляво ще започне Веско Минев, който ще бъде следен от чуждестранни мениджъри. Мястото в дясната част на защитата е запазено за Дъстли Мюлдер.

На върха на атаката Гара Дембеле ще бъде подпомаган от Даниел Младенов и Жоазиньо, а зад тях ще оперира Дарко Тасевски.

Белгийците нямат победа от 6 мача в Европа. Аут за Гент е Мойри, който е с контузия. Наставникът на тима Франки Дюри ще заложи на класическа схема 4-4-2, като Кулибали и Ел Ганаси ще тормозят отбраната на Левски.

В другия мач от групата Лил приема Спортинг (Лисабон).

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Петков, Минев, Иванов, Бензукан, Мулдер, Александров, Грийн, Тасевски, Жоазиньо, Младенов, Дембеле

Резерви: Митрев, Станчев, Георгиев, Балтанов, Йовов, Киров, Иса

ГЕНТ: Йоргачевич, Барич, Вилс, Хансвейт, Уолъс, Сумахоро, Азофейфа, Де Смет, Смолдерс, Кулибали, Ел Ганаси

Резерви: Бьокс, Сулер, Гронден, Тайс, Дуарте, Арбайтман, Любиянкич

Съдия: Жолт Сабо