адоубПубликуваните от Adobe финансови резултати за третото тримесечие на тази година показват рекорден ръст от 42% в приходите на компанията, съобщава kaldata.com.

В джоба на създателите на Photoshop и Flash са влезели 990.3 млн. долара на фона на 697.5 млн. за същия период на миналата година. Резултатите от третото тримесечие са по-високи и от тези за предходното, когато приходите са били 943 милиона.

Анализатори очакваха даже по-добро постижение от Adobe и преминаване на границата от 1 милиард долара приходи, но директорите на компанията изглеждат напълно доволни от сегашните нива. Според официален представител на софтуерния гигант, една от причините за добрите резултати е новата версия на водещия графичен редактор Photoshop.

Другият знаков за Adobe продукт, Flash, е в малко по-различна позиция. Припомняме, че Adobe води война с Apple, които искат да изоставят Flash и да преминат към HTML5. Това със сигурност ще попречи на Adobe да достигне още по-големи висоти и да отбележи рекорден ръст в приходите за идните тримесечия на 2010 година.

В тази връзка съвсем наскоро софтуерната компания официално анонсира, че подновява работата си по своята Flash-to-iPhone система за Flash Professional CS5. Дали това обаче ще съвпадне с графика и плановете на Apple, предстои да се разбере. Засега от компанията на Стив Джобс не се е появила сигурна и категорична информация по темата.