медииИзследване на Pew Research Center, свързано с консумацията на новини, показва че американците обръщат все повече внимание на ставащото около тях и държат да са добре информирани, съобщава kaldata.com. Основна роля за това имат мобилните телефони, компютрите и развитието на световната информационна мрежа.

Заключението на изследователите е, че хората се информират повече. Американците отделят 70 минути дневно на средствата за масова информация, като 13 от тях са за онлайн медии. Достъпността на новините в световната мрежа е с водеща роля за повишената консумация на прясна информация, категорични са от Pew Research Center.

Проведено сред над 3 000 американци е показало, че консумацията на новини от традиционни източници е намаляла значително. Вече по-малко от една трета от хората четат вестници, докато преди десет години половината от анкетираните са се осведомявали по този начин. Слушащите радио са намалели от 43 на 31%. Аудиторията на телевизията е останала стабилна.

Броят на информиращите се чрез Интернет от компютри и мобилни устройства е сочил от 24 на 44%, като 9% използват единствено Мрежата като източник на информация.