В последния месец се появиха слухове, че Apple готви събитие за 10 септември, на което ще бъде представено новото поколение на iPhone, а също така и първият бюджетен смартфон от страна на компанията. В крайна сметка, тези спекулации се оказаха истина. Вчера, Apple са раздали покани на журналисти от водещи световни медии за събитие на 10 септември, съобщава PixelMedia.bg.

То ще се проведе в главния офис на компанията, намиращ се в Купертино, Калифорния. Не се разкриват каквито и да е подробности за това какво ще бъде представено, като е ясно единствено кога ще започне събитието - в 10 часа местно време.

Ако можем да вярваме на слуховете, след по-малко от седмица ще бъде показан iPhone 5S и бюджетният му вариант iPhone 5C. За това намеква и самата покана от страна на Apple. Тя е гарнирана с надпис „Това трябва да озари деня на всеки", като виждаме множество различни цветове на нея. По-рано тази година изтекоха снимки на шасито, което би трябвало да притежава по-евтиния iPhone 5C. То има множество различни варианти откъм цвят, в които влизат жълто, зелено, синьо, червено и др.

Също така се очаква и iPhone 5S да се продава и в златисто, освен класическите за Apple бяло и червено.