Допълнителни преференции и опростена схема на таксуване към стандартния абонаментен план ще предлага БТК на клиентите си от 1 февруари.

С новата си тарифа телекомът увеличава броя на включените минути в пакета, разширява значително зоната за селищни и въвежда една зона за междуселищни разговори, съобщават от компанията.

Клиентите на компанията ще водят значително по-евтини международни разговори и ще откриват нови телефонни постове за 24лв., вместо за досегашните 84 лв. Тарифата на БТК беше одобрена от на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) в средата на декември миналата година.

С новата тарифа се запазват безплатните разговори в часовете на слаб трафик за селищните разговори. Абонатите могат да говорят за 0 ст. на минута в работните дни от 21 до 7 часа и денонощно през почивните дни и официалните празници, като заплащат единствено първоначалната такса от 13 ст. По-ниските цени за слаб трафик се запазват и за междуградските разговори.

Клиентите на БТК ще продължат да плащат същия месечен абонамент, като само абонаментът за Стандартния пакет ще се увеличи с 1.20 лв. Промяната обаче добавя 20% повече стойност в пакета, защото броят на включените минути се увеличава от 40 на 50, като те вече могат да бъдат използвани не само за селищни, но и за междуселищни разговори.

Късите междуградски дестинации поевтиняват значително, защото зоната за селищни разговори се обединява с I зона за разстояние при междуселищните разговори. Така всички разговори в населените места на територията на една възлова централа ще е на цената на селищен разговор. Разговорите в новата междуградска зона ще са по 8,4 ст. на минута в часовете на силен трафик, а в часовете на слаб - по 4,8 ст. на минута, след първоначалната цена от 13 ст.

Цените на международните разговори намаляват с близо 20 процента. Създава се нова група с шестте най-често избирани от клиентите на БТК градове - Виена, Атина, Лондон, Москва, Париж и Истанбул. Тарифата към тази група става само 18 ст. на минута, без да се начислява първоначална цена и независимо от часа на провеждане на разговора.

Телекомът предоставя на хората с над 90% инвалидност право да ползват 160 безплатни минути (или 80 импулса) за селищни разговори срещу само 1,80 лв. на месец. Социалните домове получават 1000 безплатни минути за селищни разговори (или 500 импулса) срещу 4,20 лв.

Тези промени в тарифната политика на БТК са в тон с цялостната социално-отговорната политика на компанията и са изцяло съобразени със специфичните изисквания на клиентите.