Canon Европа, световният лидер в решенията за създаване и възпроизвеждане на изображения, пуска imageFORMULA ScanFront 330 - компактен и интуитивен мрежов скенер за бързо, лесно и сигурно скраниране и обработване на документи.

Новото устройство дава възможност за по-ефективен обмен и обработка на документи, повишаване на производителността и намаляване на технологичните разходи в големи корпоративни отдели, местни офиси и точки за обслужване на клиенти, пише Money.bg.

Наследявайки водещите на пазара модели на Canon imageFORMULA ScanFront 300 и 300P, ScanFront 330 предлага няколко различни опции за изпращане на файлове, което спестява време и увеличава удобството при сканиране, включително и към мрежови папки, email, FTP, факс, печат и USB. Потребителите могат да сканират на няколко места само с една операция.

В допълнение новата функция ‘email-me' дава възможност на потребителите бързо да сканират и да изпращат документи, а ‘ad-hoc fax' им позволява да сканират до факс номер, който са въвели по време на сканирането.

Продуктивният imageFORMULA ScanFront 330 сканира до 60 ipm и включва механизъм с нов дизайн, който увеличава надежността на разделяне на страниците при сканиране на партиди от смесени документи. Устройството е в състояние да сканира най-различни документи - от тънък до дебел картон, лични карти и дори документи с формат А3 (като се използва фолио режим) и до 1м дължина. В допълнение скенерът притежава усъвършенстван сензор с повторна проверка с цел да не се губят важни документи.

ImageFORMULA ScanFront 330 предлага нов уеб-базиран комплект за разработка на софтуер (SDK), което позволява на разработчиците лесно да създават персонализирани приложения. Те могат да се възползват пълноценно и от възможностите за трансфериране на метаданни от CSV или XML формат в изображението. Това улеснява създаването на нови и усъвършенствани начини за интегриране на данните в процеси за управление на съществуващи документи.

ImageFORMULA ScanFront 330 съдържа набор от усъвършенствани функции за сигурност, включително защитен достъп до устройството, въвеждане на ограничен потребителски контрол и криптиране на документи с парола за защита. Той вече поддържа LDAP през SSL комуникация (LDAPS), която криптира данните, изпращани между LDAP клиент и LDAP сървър, което допълнително засилва функциите за сигурност.

Шон Суематсу, директор решения за сканиране на документи в Canon Европа, коментира: „В доклада ни Office Insights 2013 две трети от анкетираните са заявили, че искат по-голяма сигурност на документите, автоматично заснемане и обработка на сканирани документи. Повече от половината биха желали да персонализират функциите на офис техниката, която използват. Новата imageFORMULA ScanFront 330 отговаря на това търсене чрез високото приоритизиране на сигурността и функции, които подобряват начина, по който се заснема и вкарва информация от документи в работните процеси."

Новият мрежов скенер Canon също така помага на компаниите да понижат своите ИТ разходи чрез неговата бърза и лесна администрация. Всички актуализации или конфигурации могат да се направят дистанционно с помощта на обикновен уеб браузър или през няколко устройства едновременно с използване на инструмента ScanFront. Устройството се включва директно в мрежата и може да работи като самостоятелен скенер, не изисква допълнителен хардуер или софтуер.

ImageFORMULA ScanFront 330 e наличен в цяла Европа от началото на септември 2013 г.