„Евроком Кабел Мениджмънт България" ЕООД се превърна в лидер на пазара на кабелните услуги, придобивайки най-големият пловдивски оператор Евроком Пловдив, съобщават от компанията.

С придобиването на "Евроком Пловдив" ЕООД, "Евроком Кабел МБ" ЕООД ще има доминираща роля за град Пловдив и регионa.
За първи път се създава компания с мащабите на Европейските далекосъобщителни оператори.
Териториалното покритие и концентрацията на абонати  са върху градовете: София, Пловдив, Плевен, Лом,  вече и както и в няколко десетки малки населени места.

Амбициите на Евроком Кабел не се ограничават до конкуриране само и единствено с други кабелни оператори, а се простират до пазара на телекомуникационните  услуги въобще.
Освен класическата услуга "кабелна телевизия" операторът предлага и високоскоростен достъп до  интернет, достъп до интернет с локално покритие - ЛАН, букет от цифрови програми, допълнителни платени програми и събития.

Като предстояща услуга, за края на тази година, е планирана  "IP телефонията".
Това е попълнението, което ще оформи пакетната оферта на "тройната услуга"- телевизия, интернет и телефон от един  доставчик.
В момента услугата е в тестов период.

Големият набор от услуги ще позволи на клиентите на Евроком Kабел да се възползват от по-атрактивни предложения в близко бъдеще.

През Юни 2005г., Евроком Kабел стана 100% собственост на Warburg Pincus - един от най-големите инвестиционни фондове, с което фирмата поема активна политика за превръщането си в основен консолидиращ фактор на българския пазар.