Facebook ще направят стъпка напред в развитието си, като добавят нова функция за разпознаване на лица. Подобна екстра вече съществува в Windows Live Photo Gallery, съобщава kaldata.com.

Функцията е с име "tag suggestion", а засега се знае, че тя ще бъде допълнение към моментната опция за тагване и че ще бъде пусната в близките седмици.

Всеки ден във Facebook се качват около 100 милиона снимки, а потребителите посочват ръчно своите приятели на тях. За да ги улесни, Facеbook ще автоматизира този процес.

Според данните чрез новата възможност потребителите ще трябва да тагнат техен приятел само в една снимка, а ако въпросният потребител има няколко снимки с този приятел, автоматично ще бъде добавен таг към него. Предполага се, че след като функцията бъде вградена в социалната мрежа, ръчното тагване ще се превърне в отживелица. Въпреки това, то също ще продължи да си работи.

Все пак потребителите ще имат възможност да изключват тази функция. Разпознаването на лица във Facebook се очаква да бъде въведено в близките седмици, като първоначално ще се възползват потребителите в САЩ.