Възможно е Samsung най-накрая да се откаже от пластмасата в своята хитова поредица смартфони Galaxy S. Въпреки че корейците предложиха значителни подобрения в хардуера през годините, едно нещо остана константа - задният капак на тези устройства, съобщава PixelMedia.bg.

Това обаче има шанс да се промени при Galaxy S V. Според слухове в интернет, задният капак на устройството ще бъде от алуминий. Ако това се окаже истина, то Samsung ще пресече всички бъдещи критики, че топ смартфоните им имат евтин външен вид.

Всъщност, слуховете за използване на алуминий от страна на корейците датират още от април тази година. Тогава се спекулираше, че първото устройство с метално шаси на Samsung ще е Galaxy Note III. Като се има предвид, че този модел ще бъде представен на IFA 2013, то съвсем скоро ще разберем дали това ще се окаже истина.

Що се отнася до Galaxy S V, едва ли ще видим модела преди пролетта на 2014 година. Четирите досегашни поколения на смартфона задължително са дебютирали в продажба през периода април-юни.