В специално издигнатата пред НДК "Стратосфера" GLOBUL представи новата си услуга "I-mode".

Промоцията за българския пазар бе направена от изпълнителния директор на GLOBUL Танасис Кацирубас, изпълнителния директор на COSMOTE Group, Евангелос Мартигопулос и старшия вицепрезидент и директор за мултимедийните услуги на NTT DoCoMo г-н Такеши Нацуно.

Услугата се използва от 53 милиона потребители в 16 страни по света, като GLOBUL е и един от малкото мобилни оператори, които я предлагат на всички свои клиенти - абонати на договор и потребители на предплатени услуги, още от самото начало.

i-mode е уникална, лесна за употреба и иновативна мобилна услуга, чрез която потребителите получават високоскоростен достъп до богато тематично съдържание и приложения, като електронна поща, при това на достъпни цени. Услугата е достъпна чрез модерни, лесни за ползване модели мобилни апарати.

Чрез i-mode, клиентите имат достъп до истински нов свят от i-mode сайтове с информация и забавления. Благодарение на отворения стандарт на i-mode и употребата на езика iHTML, съществуваща интернет информация може лесно да се трансформира в удобна за показване на екрана на всеки мобилен телефон.

GLOBUL има сключени споразумения с водещи доставчици на съдържание от България и чужбина и предлага i-mode с 45 официални български и чуждестранни сайта.

Сред партньорите на GLOBUL са компании като CNN, EuroNews, Eurosport, Web Media Group с новинарските си сайтове NEWS.BG, FINANCE.NEWS.BG и TOPSPORT.BG, Агенция Фокус, Club F1 и други.

Те предлагат 12 тематични категории i-mode сайтове:
1.    Новини/Време
2.    Финанси
3.    Спорт
4.    Свободно време
5.    Лайфстайл
6.    Хороскоп/Хумор
7.    Мелодии
8.    Картинки
9.    Игри
10.   Чат/запознанства
11.   Полезно инфо
12.   Еротична зона

За да се използва i-mode е нужен мобилен телфон с i-mode функция. В момента GLOBUL предлага три модерни, лесни за употреба i-mode телефони: Samsung S400i, Motorola L6 i-mode® и Motorola L7 SLVR i-mode®.

От 18 септември до 31 октомври 2006 г., GLOBUL предлага на своите клиенти безплатен промоционален период за ползване на i-mode, който включва безплатен GPRS трафик до 5MB и безплатен месечен абонамент за всички i-mode сайтове.