googleСлед като наскоро Google обяви услуга си за мобилни плащания чрез NFC, наричаща се Wallet, не закъсня и първото дело срещу търсачката. То беше заведено от PayPal, които твърдят, че интернет гигантът е откраднал техни търговски тайни, съобщава pcceni.bg.

Набеден за това е Осама Бедиер, който напуснал PayPal през януари тази година, за да се присъедини към Google. Той водел преговорите между PayPal и Google за въвеждане на система за мобилни плащания в Android, като същевременно тайно се уговорил с търсачката, която станала следващото му работно място.

Според PayPal, Бедиер и Google използват без позволение техни търговски тайни в новата си услуга Wallet.

„Силициевата долина е построена върху свободата на личностите да използват знанията и уменията си в търсене на по-добри работни позиции. Идея, призната от закона в Калифорния", контрира ги Аарън Замост, говорител в Google. „Ние уважаваме търговските тайни и ще се защитим срещу обвиненията към нас", допълни той.

Дали наистина Google се възползва от търговските тайни на PayPal или пък са разработили напълно сами своята система, питат се от pcceni.bg