Социалната мрежа на Google - Google+ - може да се превърне в една от най-бързо разрастващите се мрежи, пише gsmreview.bg. Според актуални данни тя вече има около 10 милиона потребители.

Създателят на сайта Ancestry.com Пол Алън е разработил интересна методология, с която да изчисли броя на членовете на Google+. Той е използвал данни на бюрото за преброяване на населението на САЩ и ги е сравнил с информацията за регистрираните фамилни имена на потребители на Google+.

Чрез съпоставяне на най-популярните фамилни имена с броя на регистрираните в Google+ презимена той е изчислил процента на хората, които са се вписали в новата социална мрежа. Накрая Алън е калкулирал съотношението между американските и не-американските потребители, за да установи броя на клиентите на Google+ по света.

В резултат става ясно, че Google+ има около 9.5 милиона потребители по целия свят. Това е впечатляващ ръст дори и за гигант като Google. До този момент никоя друга социална мрежа не е постигала толкова бързо такъв резултат.

Цялата тази информация обаче не е потвърдена официално от екипа на Google.