HP пуска на пазара принтера HP Designjet 10000s, нова свръхширокоформатна система за печат със солвентни мастила, която възпроизвежда трайни висококачествени отпечатъци за външна реклама, с широчина до 104 инча (264 см). Новият принтер, най-широкият в HP Designjet продуктовата линия, е съвместим с RIP програмите на водещи доставчици за бърза интеграция в съществуващите работни процеси на широко- и свръхширокоформатен печат.

HP Designjet 10000s отпечатва фирмени знаци, плакати, билбордове, надписи за стени, както и графични изображения за прозорци и превозни средства - с реалистични живи цветове и разделителна способност до 720 x 720 dpi. Потребителите могат да разширят обхвата на произвежданите от тях продукти и да предложат повече възможности за избор на своите клиенти - и всичко това, докато печатат на икономични носители без покритие, с цел по-ниски експлоатационни разходи и по-бърза възвръщаемост на инвестицията.

Оборудван със сложна система за управление, принтерът HP Designjet 10000s позволява двустранен печат и печат с използване на две ролки, както и печат върху носители без покритие, осигурявайки на потребителите увеличена производителност и предимства в полза повишаването на рентабилността.

Принтерът постига висока производителност чрез шест високонадеждни Piezo печатащи глави, 1000 ml HP 790 мастилници и възможност за подмяна на мастилниците в процеса на работа, без да се прекъсва заявката за печат. В съчетание с новата, устойчива на големи натоварвания носеща ролка, поддържащи ролки с тегло до 110 кг, две предварително заредени ролки за печат и опционалната 104-инчов (264 см) високоскоростна сушилня(3), HP Designjet 10000s може да работи дълго без външна намеса при максимална скорост на печат.

HP Designjet 10000s е достъпен от 1 септември 2006 г. на цена от 53 999 евро.