Intel Corporation обяви създаването на Intel Software Partner Program - програма за членство на независими доставчици на софтуер, съобщават от IDG.BG.

Програмата е отворена за всяка компания, произвеждаща софтуер, която разработва търговски продукти или услуги за технологиите на Intel, като процесорите Intel Core 2 Duo, Intel Xeon и Intel Itanium.

Програмата Intel Software Partner предлага портфолио от възможности за планиране и продажби, както и технически и маркетинг средства, разработени с цел да улеснят компаниите членове да разширят бизнеса си, да привличат нови клиенти и да са в крак с най-новите конкурентноспособни тенденции при разработването и маркетинга на софтуер.

Intel Software Partner Program ще позволи на членовете й да съчетаят развитието на продуктовото си портфолио директно с платформените технологии на Intel, както и със специфични пазарни сегменти, като например създаването на игри или цифрови медийни материали.

Intel ще предостави на независимите доставчици на софтуер гъвкави възможности да развият набелязани приложения за специфични сегменти на пазара, както и инструменти за планиране, които да им помогнат при откриването на нови пазарни възможности.

Членовете на Intel Software Partner Program ще имат достъп до множество ползи, като например инструменти за планиране - обучение в бизнес проницателност и технологични roadmaps, както и технологични средства като услуги за инженерни приложения и комплекти от инструменти за разработчици.