Въпреки че досегашните 4 поколения на iPhone се появиха в летните месеци юни и юли, напълно възможно е петият епълски смартфон да се забави поне до есента. Това твърдят от pcceni.bg, които цитират нови слухове, потвърждаващи и появили се по-рано във виртуалното пространство информации.

Последните ключки дойдоха от японския сайт Macotakara.jp, който се позовава на китайски производители и твърди, че „Apple все още не са поръчали нужните компоненти за iPhone 5" и че „смартфонът няма да участва във финансовата 2011 година".

Като се има предвид, че финансовата година на Аpple завършва на 24 септември, то вероятно iPhone 5 може да се очаква в края на този месец или началото на октомври. Разбира се, малко вероятно е новото поколение на смартфона да не се появи за празничните месеци на тази година.

Естествено, от крале на маркетинга като Apple можем да очакваме всичко. Въпреки това, в последните месеци се появяват все повече слухове за евентуална есенна премиера на iPhone 5... дали в крайна сметка отхапаните ябълки няма да изоставят традициите си и пуснат нов смартфон след летните месеци, питат се от pcceni.bg.