Три месеца след като придоби JBoss, компанията Red Hat пусна на пазара първия си пакет от софтуерни продукти с отворен код, който включва популярните сървъри за приложения, съобщават от TechNews.bg.

Новият комплект се състои от операционната система Red Hat Linux, JBoss Application Server, JBoss Hibernate и база данни с отворен код MySQL или PostgreSQL.

Наречен Red Hat Application Stack, пакетът е достъпен на абонаментен принцип и се явява алтернатива на скъпите, фирмени сървъри за приложения. Системата на Red Hat поддържа стандартeн Linux, Apache, MySQL, Perl/PHP/Python (LAMP) и Java приложения.

Компанията обещава ясен и опростен модел на абонамент за софтуер, поддръжка и ъпдейти. Нейният нов пакет е насочен към корпоративните критични приложения и цените стартират от 2000 долара на година.

В бъдеще Red Hat планира да пусне и нови комбинации от приложения, предназначени за специфични пазари като телекомуникациите и медицината.

Red Hat се придвижва от ниво операционна система към предлагане на стойност за клиентите и на по-високи софтуерни слоеве.