Kingston Portable Entertainment eXperience (K-PEX) поставя началото на нова линия портативни медия плейъри с флаш памет и четец за miniSD карти, съобщават от DigitalWorld.

С подобни устройства може да носите със себе си колекция от филми, записи на телевизионни програми, снимки, музика, както и да слушате FM радио.

K-PEX 100 се предлага в два варианта, в зависимост от капацитета на вградената му памет. Тя е 1GB или 2GB, но може лесно да се разшири чрез miniSD карти.

Устройството предлага лесно прехвърляне на MP3 файлове от PC или от USB флаш драйв. С помощта на USB кабела от комплекта задачата се свежда само до тривиалната drag-and-drop процедура. K-PEX е съвместим с PC с операционна система Windows 2000 или XP.

Освен за слушане на аудио файлове, K-PEX служи и като портативен кинотеатър с яркия си 2" TFT LCD дисплей, на който може да гледате филми в МРХ формат или JPEG снимки. Филмите с формат AVI, MPEG 1 & 2, WMV, ASF се конвертират до MPX чрез предоставения в комплекта софтуер. Устройството идва с едногодишна гаранция и 24/7 техническа поддръжка.