Кралската сватба задмина по интерес на онлайн потребителите въстанието в Египет, както и земетресението в Япония, съобщи gsmreview.bg.

Според нови статистически данни, събрани и анализирани от Webtrends, светът просто не може да спре да говори за кралската сватба. Информация на компанията за уеб анализи разкрива, че хората са изпратили 911 000 tweet-а през последните 30 дни, което е повече от 30 000 на ден. За сравнение, имало е приблизително 217 000 ъпдейтвания на статуси на Facebook потребители, както и 145 000 публикации в блогове, свързани с големия ден за Уилям и Кейт.

Някои може би си мислят, че тази увеличена активност в социалните мрежи идва главно от потребителите им във Великобритания. Това обаче не е така. Според данни на Webtrends 65 % от написаните съобщения в Twitter, както и от публикациите в блогове и ъпдейти на статуси във Facebook, идват от САЩ, а 20 % - от Великобритания. Канада се нарежда на трето място с медиен интерес около 2.6 %.

Това съвпада със статистическите данни на компанията Nielsen, според които най- голям медиен отзвук на сватбата е имало в САЩ.