Logitech обяви, че става официален патньор на Electronic Sports League (ESL) България за финалите на лигата по Warcraft.

Logitech ще подпомогне ESL с висококачествена компютърна периферия и ще осигури  част от наградния фонд за този сезон на (Bulgarian WC3 Champions League).

BWCL Състезанието се провежда за трети пореден път в България.

В рамките на четири месеца - от юни до септември - 12 отбора участват в надпреварата, като само 4 от тях се класират за финалите.
Тази година те ще се проведат на 09.09 и 10.09 2006 г. в столичния клуб „Man1a".

Българската Warcraft Шампионска Лига (BWCL) претърпя много промени от първоначалния си вариант и извървя дълъг път на развитие.
От напълно аматьорска лига, поддържана единствено от ентусиазма на играчите и феновете на играта, тя се превърна в критерий за качество.

Близо две години след първото й издание, професионализмът е налице, наред с ентусиазма се появи и отговорност, нивото на играчите се покачи в пъти, а нарастващата популярност на лигата увеличава списъка на желаещите да участват в нея с всеки изминал сезон.

След първия си сезон, BWCL  минава под флага на ESL.
Интересът към най-успешната българска лига нарасна постепенно и в световен мащаб.

Родното първенство стана едва третата отборна лига, след гиганта WC3L и Bundesliga Premier League, която се отразява от най-голямата телевизия за електронни спортове в Европа - GIGA.