Абонаментната услуга Xbox Live, която събра геймърите с конзоли Xbox 360, ще бъде прехвърлена под ново име и при Windows Vista, съобщават от PCWorld.bg.

Тя ще се казва „Games for Windows Live" и вече са ясни цените за абонамент. Освен безплатният сребърен достъп, ще има и златен, за който обаче ще се заплаща предварително за една година, три месеца или един месец. Цената за една година е $50.

Има и една добра новина за всички, които вече имат златен достъп до Xbox Live - те автоматично получават златен и за Windows Live без доплащане. Очевидна е идеята на Microsoft да пренесе успешния модел от Xbox Live в света на Windows Vista.

Сред първите игри за Vista ще е и изключителното популярната Halo 2, която досега имаше версия само за Xbox.

Както и досега, притежаващите сребърен достъп ще могат да се включват и в онлайн партита. Те обаче няма да ползват повечето допълнителни и специални функции, които са запазени само за платилите за златен достъп.

Microsoft обещаха, че малки аркадни игри, каквито имаше и за Xbox, ще бъдат подготвени и за Windows Live, както и други забавления, чиято цел е да улесни осъществяването на контакт между участниците.