McAfee Inc. ще плати 60 милиона щатски долара, за да осъществи сделка по поглъщането на Citadel Security Software Inc., съобщават от IDG.BG.

Сделката се появява четири месеца, след като McAfee плати 10 милиона долара, за да купи PreventSys, който също е търговец на програми за рисково управление и за отчетна съвместимост. McAfee заяви през март, че има за цел да придобие компании в областта на сигурността на безжичните мрежи и интернет сърфирането.

Сферата на системите за защитна съвместимост е с растящ интерес за IT администраторите.
Конкурентът на McAfee Symantec Corp. заяви наскоро, че ще инсталира продукти за сигурност във флаш ROM-а на Intel чиповете, за да спре хакерите и потребителите от дезактивиране на защитите за сигурност.

Програмата на Citadel ръководи компютърните ползватели чрез автоматични стъпки, за да осигури изпълнението на регулаторните изисквания и вътрешни фипмени политики.
Сега вече McAfee не може да разшири приложението до потенциалните 45 милиона настолни персонални устройства, абонирани за продукта ePolicy Orchestrator.

Акциите на Citadel бяха свалени от Nasdaq през май, след като котировките им се сринаха до под 1 долар. Неприятностите на ковпанията продължиха и през второто тримесечие на годината, когато тя отчете 2,4 милиона долара загуба при продажби за 2,9 милиона долара от програмата за управление на фирмената уязвимост Hercules.