След като появата й бе поотложена по-рано тази година от Nokia за сметка на приемането на Microsoft Windows Phone 7, то мобилната операционна система MeeGo бе посрещната радушно от клиентите в Азия, съобщи gsmreview.com. На форума на разработчици на Intel в Пекин, от компанията съобщиха, че ще направят център за иновации за MeeGo заедно с китайската компания Tencent.

Tencent, който е най-големият и най-използван интернет портал за услуги в Китай, и Intel са обединили през миналата година усилията си по разработването на MeeGo. Новият център за иновации в Шанхай е основан в резултат от това сътрудничество и в момента в него работят 60 инженери. Служителите му са фокусирали вниманието си върху разработването на приложения за MeeGo, които да се използват за богата гама от устройства. Игрите ще бъдат приоритет за Tencent.

Няколко дни по-късно от "Ройтерс" съобщиха, че LG Electronics е създал съвместно с други технологични компании работна група с цел производството на версия на мобилната операционна система, предназначена за телефони.

Сред другите компании, които според агенцията участват в работната група за MeeGo, са ZTE и China Mobile. Независимо че целта на групата е да разработи версия на MeeGo за телефони, то "Ройтерс" цитира говорител на LG, който твърди следното: „На този етап LG няма конкретни планове за масово производство на устройства с MeeGo. Засега ще се произвежда само за инфотейнмънт системи за коли".

Въпреки това същият говорител разкри, че от LG работят по разширяване на възможностите за използване на MeeGo, допълват от gsmreview.bg