От Microsoft направиха публична демонстрация на възможностите на Windows 8, съобщи gsmreview.bg.
Президентът на Windows Стивън Синофски показа за първи път демо версията на операционната система на конференцията D9 в Калифорния.

Изглежда, че това е най-радикалната й промяна в нейната 30-годишна история. Пригодена е за ползване както за тъчскрийн устройства, така и за такива с мишка и клавиатура. Дизайнът й до голяма степен напомня за Windows Phone 7.

Докато правехме Windows 8 се опитахме да си представим как потребителите работят с настолен компютър", сподели Синофски.

На началния екран приложенията са обединени в специални групи според тематиката си - точно както е при Windows Phone 7. Потребителите на новата операционна система ще имат възможност да работят с Microsoft Store (подобно на клиентите на Apple, които използват Mac App Store).

Синофски подчерта, че макар да има променен облик, това си остава на практика същата операционна система. „Всичко, което присъстваше при Windows 7, ще присъства и при новата версия на операционната система", категоричен беше той. Синофски не уточни кога ще бъде пуснат новият вариант, но се очаква това да стане през следващата година.

От Microsoft разпространиха видео, даващо ясна представа за Windows 8.