От Microsoft обмислят да пуснат свой таблет, оборудван с Windows 8 до края на 2012 година, съобщи pcceni.bg. За целта ще им партнират Texas Instruments и други OEM и ODM. Засега от Microsoft обаче не са потвърдили тази информация.

Вече станахме свидетели на успешното взаимодействие между операционната система iOS на компанията Apple и магазина й за приложения, чиято цел бе да се увеличи интересът към iPhone и iPad на пазара за смартфони, таблети и дори настолни компютри.

От Google също се трудят усърдно за разработването на операционни системи и установяването на своя собствена верига за доставки. От Microsoft пък планират да копират стратегията си, свързана с продуктови линии като Xbox 360, Zune и Kin, за да са конкурентоспособни на пазара за таблети.

Макар от Microsoft да търсят бизнес възможности извън пазарите на компютри и агресивно да пускат свои продукти, понастоящем Xbox 360 е единствената успешна продуктова линия с марката на компанията. Марките Zune и Kin бяха практически изоставени от компанията, коментират от pcceni.bg.