Въпреки че бяха получени две предложения - за 500 000 долара и за близо 1 милион, наддаването не се доближи до желаната от неизвестния собственик сума от 2,3 млн., съобщават от IDG.BG.

Компанията е получила писма от заинтересувани купувачи, които не са успели да присъстват на търга, който започна в петък. "Една от причините домейнът да не бъде продаден, е, че се появи в списъка с предлагани имена чак през миналата седмица, и това не ни даде много време да го рекламираме".

Hell.com беше един от над 250-те домейн-имена, които се продаваха на най-високи цени този уикенд по време на третия онлайн аукцион, организиран от World Association of Domain Name Developers' Traffic в Холивуд.

Сред другите атрактивни имена бяха Appliances.net, Breathalyzer.com, CD.net, Digitalcameras.com, Iran.com, MonaLisa.com, Prohibited.com, Reunite.com, Transplant.com и Vocalist.com.

На търга бяха продадени 113 домейна за общо над 4,75 млн. долара.

Най-голямата получена цена бе 1,5 млн. за Cameras.com, докато Mortgage.net получи 149 000, а Creditcards.net - 120 000, обявиха от Moniker.com. Името Sexeducation.com бе продадено за 120 000 долара, а University.org - за 100 000.

Всички непродадени домейни, включително Hell.com, ще са достъпни на сайта на компанията, където всеки може да наддава за тях. Moniker.com определя пазарните стойности на домейн-имената по редица фактори като трафик, приходи и наличност на конкуренти. Следващият онлайн аукцион на компанията ще стартира на 17 януари в Лас Вегас.