Трета поредна победа постигна отборът на "World Elite Europe" на финалите на шампионската гейм лига на България, състояла се през уикенда. На второ място са играчите от "Go to Hell", а почетното трето място взе дебютиралият на финалите отбор на "Mary Jane", съобщават от TechNews.bg.

Без да загуби нито един мач от редовния сезон, както и на самата финална фаза на лигата, безспорният фаворит си запази купата. "World Elite Europe" е събрал най-добрите играчи в България, пет от които са сребърни медалисти от Европейското първенство през август тази година.

Освен традиционните финали на лигата, за пръв път се проведоха и съпътстващи турнири по Guildwars: Factions и Fifa 06. Голямо впечатление направи финалът на турнира по Guildwars, където отборите са от по 8 човека. След близо 3 часа "сражения" на финалите, победител стана гилдията "The Bulgarians", които са на челни позиции в Eвропа, а втори останаха "Small Gods".

В турнира по Fifa 06 победи Георги"Linx.Seagael"Кирилов, а среброто бе за Цветан"Linx.bbb4rum"Стоянов. Играчите избраха отборите на Италия и Франция, преигравайки финала на световното първенство по футбол. За разлика от истинският финал, този завърши с резултат 3:5 за Италия.

Общият награден фонд на лигата и съпътсващите турнири бе над 2000 лева в пари, хардуер и игри, осигурени от спонсорите на събитието. Следващото голямо гейм събитие у нас ще бъде към средата на 2007 година, съобщиха от Българската федерация по електронни спортове.