Доставчикът на мрежови продукти Netgear представи новия модел WiFi телефон за Skype - SPH101, който е и първото сертифицирано публично представено устройство от този вид, съобщиха от IDG.BG.

Телефонът ще бъде достъпен за клиенти от САЩ и Канада в началото на седмицата на цена 249.99 долара. Продуктът ще бъде наличен в Европа и Азия в началото на октомври.

Той ще позволява на потребителите да извършват неограничен брой национални и международни разговори с други Skype потребители през безжична мрежа, без да бъдат свързани с компютър.

WiFi телефонът ще работи навсякъде в света, където потребителят има защитен или отворен достъп до WiFi мрежа - във всеки дом, офис, обществено място или безжична точка за достъп, която не изисква браузър-базирано идентифициране.

Предварително снабден със Skype софтуер и готов за употреба чрез безжична мрежа, клиентите ще имат същото преживяване, на което се радват в момента милиони потребители на Skype, които говорят безплатно с техни приятели чрез Skype, или плащат само по няколко цента на минута, за да се свържат с хора неизползващи Skype.

Екранното интуитивно меню на телефона показва записаните Skype контакти и техните он-лайн характеристики за лесна комуникация, подобно на боравенето с PC.