В последните месеци, почти всяка водеща компания обяви или пусна в продажба свой таблет. Едва ли е изненада за когото и да е, че и Nokia обмисля такъв. Плановете за подобно устройство разкрива Стивън Елъп, изпълнителният директор на финландците, в свое скорошно интервю, цитирано от pcceni.bg.

На пазара в момента има над 200 различни таблета, като само един от тях се справя наистина добре. Моето предизвикателство към екипа е да не разработи просто поредния таблет, който не може да бъде различен от останалите. Трябва да подходим по свой уникален начин и нашите екипи работят много здраво върху нещо, което да ни различава от всички останали на пазара", казва Елъп.

Все пак, шефът на финландците не разкрива какво точно планира компанията. Елъп твърди, че „е възможно Nokia да се възползва от технологиите и софтуера на Microsoft, но е възможно да подходи и по свой собствен начин". Дали това не е намек за това, че компанията обмисля използването на операционната система MeeGo, питат се от pcceni.bg

При всички положния ще е интересно да видим дали Nokia ще успее да измисли нещо уникално на претъпкания с множество еднотипни устройства таблетен пазар.