От ръководството на Nokia отрекоха слуховете, че от Microsoft се готвят да закупят дивизията за производство на мобилни телефони на финландската компания, съобщи gsmreview.bg

Nokia и Microsoft бяха решили през месец февруари да си партнират в битката срещу конкурента Android.

Досега въпросното партньорство не е имало резултат, но се говори, че то може да се окаже повече от стратегия и целта е Microsoft да придобие част от Nokia.

Скоро се появи новината, че Nokia ще изостави марката си Ovi и това подсили впечатленията за евентуална бъдеща сделка с Microsoft. Освен това руснакът Елдар Муртазин от авторитетния сайт mobile-review.com споделя в блог следното: „Следващата седмица от Nokia ще стартират преговори, свързани с продажбата на дивизията си за производство на мобилни телефони на Microsoft."

Наскоро от Microsoft придобиха Skype за впечатляващата сума от 8.5 милиарда долара, припомнят от gsmreview.bg. От това става ясно, че компютърният гигант разполага с достатъчно пари и може да направи още някоя подобна сделка.

Пиарът на британското поделение на финландската компания се опитва да опровергае слуховете и споделя следното в Twitter: „Определено няма да коментираме слухове. Трябва обаче да кажем, че изговореното от Елдар става все по-недостоверно с всеки изминал момент".

Руснакът се защити като посочи, че до този момент съобщеното от него винаги е съвпадало с истината. Освен това, той нападна настоящото ръководство на компанията, посочвайки, че то явно работи за разрушаването й и за сделка с Microsoft.