Според непотвърдена информация, на 29 юни, когато ще бъде представянето на iPhone в САЩ, Nokia ще пусне своя конкурентен телефон, съобщават от PCWorld.bg.

От пръв поглед може да се заключи, че той много прилича по дизайн на iPhone. N98 ще има 3,5-инчов сензорен екран и резолюция 640x480, с 16,7 млн. цвята. Акцентът е върху лесното обслужване, както при iPhone.

Вграденият фотоапарат е с резолюция 7,2-мегапиксела и има обектив Carl Zeiss с 5-кратно увеличение (zoom). Възможностите за връзка са: през WLAN и Bluetooth с локални мрежи, през UMTS и HSPDA с мобилни, има също така и вграден GPS модул.

Освен МР3 плейър има и ТВ-тунер, за който още не е ясно кои стандарти ще поддържа. Преди няколко дни Nokia обяви N77, който има DVB-H тунер и вероятно същият ще бъде използван и в N98.

Припомняме, че iPhone ще се появи на 29 юни в САЩ, но в Европа ще бъде към края на годината. През това време Nokia ще се опита да наложи новия модел и на европейския пазар, където отзивите са iPhone са противоречиви.

През последните няколко дни в САЩ се няколко въпроса, след като стана ясно, че за да се активира телефона, потребителите трябва да имат сметка в музикалния магазин на Apple.

Снимка