Когато Apple представи Lightning порта за зареждане, много хора критикуваха решението, защото това означаваше, че хората не биха могли да използват микро USB зарядното. Сега, австралийска фирма смята, че е намерила решение с кабел за зареждане 2-в-1.

Наречен LMCable, той е оформен по такъв начин, че да може да се използва и за интерфейса на Apple - Lightning, и за операционната система Android с микро USB порт. За да се използва не са нужни никакви приставки.

Фирмата твърди, че това е първият кабел в света, който може да се използва от различни устройства, включително телефони и таблети, но и други портативни устройства, които имат микро USB порт.

Универсалният кабел става както за зареждане, така и за синхронизиране с компютър. Проектиран е за ток със сила до 2.4А, предлага бързо зареждане на батерията и висока скорост на преноса на данни.

Кабелът ще се предлага в четири цвята. Цената му е 15 долара и може да бъде предварително поръчан от сайта на Kickstarter. Международните доставки трябва да започнат в края на април.