In-Text рекламата е нов продукт в портфолиото на специализираната дигитална агенция Изи Онлайн АД.

Той е базиран на контекстуалност чрез избор на конкретни ключови думи.

In-text рекламата няма аналог на българския интернет пазар, тъй като е организирана в рамките на рекламната платформа EasyAds и ще бъде използвана едновременно в текстовото съдържание на над 100 български уеб сайта.

In-Text е тип pay-per-click реклама, която се показва в текста на даден уеб сайт под формата на двойно подчертани думи с хиперлинкове.

След поставяне на мишката върху линка се отваря информационен прозорец, съдържащ текстови или графични реклами, които при кликване водят потребителя до страницата на рекламодателя.

Първите резултати от In-Text рекламата потвърждават, че тя е високоефективна рекламна форма с висок CTR (кликаемост), успешно обединяваща предимствата на стандартната текстова и графична реклама в платформата EasyAds с контекстуалност и таргетиране по ключови думи.

In-Text реклами фигурират като собствен продукт в някои водещи уеб медии, но тяхната организация в рекламни мрежи е истинско предизвикателство, поето от малко специализирани онлайн компании като VibrantMedia и Kontera.

Основното предимството на In-Text рекламите в платформата EasyAds е, че дават уникална възможност на рекламодателя да се възползва от огромно разнообразие от съдържание (думи и фрази) в голям брой уеб сайтове едновременно.

При това, не е необходимо да се създават специфични рекламни носители, тъй като In-Text рекламите в EasyAds използват вече създадени от рекламодателите банери или текстови карета.