НР Hewlett Packard представи новата си гама мултифункционални продукти, които съчетават в едно устройство функциите печатане, копиране, сканиране и изпращане на факс - HP LaserJet 3015, 3020, 3030, 3380 и серията HP Officejet 9100.

Продуктите са предназначени за потребителите в малки и домашни офиси, в малки и средни фирми, както и на работни групи в големите предприятия, съобщават от НР.

Новото цветно предложение на HP за работните групи – серията HP Officejet 9100 – е стабилно високопроизводително мастиленоструйно устройство за бързо изготвяне на черно-бели или цветни професионални материали. С агресивна цена от 649 евро без ДДС, HP Officejet 9100 осигурява впечатляващи резултати в цветното възпроизвеждане при нисък разход на страница, благодарение на четирите отделни висококапацитетни мастилници. Проектиран е за групи до 15 потребители в мрежова среда в малки и средни фирми и предприятия.

HP представи и набор от лазерни мултифункционални устройства, проектирани в съответствие с разнообразните потребности на малкия и средния бизнес, микропредприятията и работещите вкъщи. Те осигуряват надеждно и лесно печатане, копиране, сканиране и изпращане на факс – с базова цена от 349 евро без ДДС.

Серията HP Officejet 9100 съчетава цветното разпечатване, копиране, сканиране и цифрово изпращане на факсове. Той осигурява висококачествени цветови резултати при нисък разход на страница, като дава възможност за създаване на богати в цветово отношение документи, като например промоционални и рекламни материали. Цифровото изпращане дава възможност на потребителите да изпращат документи на хартиен носител директно по електронна поща чрез мултифункционалното устройство, което ги конвертира в цифрови файлове с натискането само на един бутон. Освен ускорения обмен на документи, вграденият уеб-сървър позволява на мениджърите да следят експлоатацията на принтера, да поръчват консумативи от разстояние и да контролират достъпа чрез оторизиране на отделни потребители или отдели.

Цени без ДДС: HP Officejet 9100 - 649 евро, HP Officejet 9120 - 809 евро, HP Officejet 9130 - 929 евро.

НРHP LaserJet 3380 е лазерно мултифункционално устройство е предназначено за персонални потребители и малки работни екипи до пет души, които се нуждаят от по-големи обеми за отпечатване на приемлива цена. Със скорост на печат и копиране от 19 страници на минута, цветно сканиране с до 9600 dpi и възможност за изпращане на факс, това е идеалното решение за взискателната офис-среда. Цена: 679 евро.

HP LaserJet 3020 и HP LaserJet 3030 осигуряват впечатляваща функционалност за цената си на потребителите в малки и домашни офиси. Компактният дизайн и възможностите за плоско сканиране ги правят идеални за офиси, които се нуждаят от компактни решения. Лесни за ползване, те дават бързи и надеждни резултати. HP LaserJet 3020 съчетава лазерно разпечатване, бързо копиране и цветно плоско сканиране, докато мултифункционалното устройство HP LaserJet 3030 включва и допълнителна факсова функция. Цена: HP LaserJet 3020 - 389 евро, а HP LaserJet 3030 за 469 евро.

HP LaserJet 3015 е най-достъпното ценово устройство, идеално за микропредприятия с ограничен бюджет. Лесен за настройка и поддръжка, HP LaserJet 3015, с листоподаване е подходящо и за малки и домашни офиси, както и за отдалечени потребители, които искат да спестят пространство и разходи, но изискват цялостна офис функционалност. Цена: 349 евро.

Новите продуктови предложения на НР ще бъдат налични на българския пазар от средата на март 2004 г.