Шефът на Nvidia Джен-Хсун Хуанг е недоволен от продажбите на Android таблети досега, става ясно от негово интервю за CNET, цитирано от pcceni.bg. Въпреки че на изложението CES 2011 бяха представени множество конкуренти на iPad с чипове Tegra 2, то засега никой от тях не се представя добре на пазара.

Според Хуанг, основните минуси на Android таблетите днес са малкият брой оптимизирани за двуядрени чипове апликации, както и високата им цена.

Много от Tegra 2 таблетите включват 3G като основна спецификация, а това не трябва да е така", казва той. Очевидно той намеква, че всяка компания е нужно да има евтин Wi-Fi вариант, подобно на Apple.

Освен това, Хуанг добавя, че в момента има и сериозен маркетингов проблем. На много места в света, iPad е синонимът на „таблет", което сериозно затруднява опитите на Google да се конкурира с Apple.

От друга страна, изпълнителният директор на Nvidia гледа с оптимизъм напред, като обявава, че „е изумително колко бързо хардуерните партньори подобряват Tegra 2 устройствата". Дали обаче тази бързина ще спомогне за настигането на iPad, питат се от pcceni.bg