operaOpera се радва на завиден успех, тъй като броят на потребителите на мобилния й браузър достигна впечатляващата цифра от 100 милиона през месец март тази година, съобщава gsmreview.bg.

11 милиона повече потребители по целия свят използват месечно Opera Mini от февруари тази година, което е двойно спрямо стойността им през миналата година по същото време", допълват от Opera.

„Opera Mini през март тази година се радва на два милиарда посещения на страницата си дневно, което е двойно на цифрата от 1 милиард души, които са я гледали през юли миналата година", споделят още от Opera.

Браузърът Opera Mini компресира данни за мобилни телефони, което e голямо негово преимущество, напомнят от gsmreview.bg.

Един от лозунгите на създателите й е "Не изоставяме никое устройство" и поради тази причина браузърът има версии за множество платформи. За съжаление, от компанията наскоро взеха необяснимото решение да се откажат от поддръжката на Windows Mobile 6.5 и собствениците на хиляди устройства като все още актуалния HTC HD2 останаха лишени от възможността да ползват новата версия 6. Остава само да гадаем дали финландците ще продължат да "отписват" платформите, на които към момента имат водещи позиции.

За щастие, има и по-добри (и по-толерантни към потребителите си) алтернативи като UC Browser. Той има както собствен енджин, така и възможност за компресия на съдържанието през прокси сървър.