Световният лидер в разработването на системи за управление на бази данни, съобщи, че вече предлага пълна корпоративна поддръжка за Linux.

Larry Ellison, един от основателите на Oracle, обяви програмата Oracle Unbreakable Linux, която ще предлага пълна поддръжка за Linux на корпоративно ниво.
Според Oracle, IT индрустрията има нужда от качествена поддръжка за корпоративни клиенти ползващи Linux, съобщиха от Oracle.

Компанията е определила цени около 2 пъти по ниски от тези на Red Hat за поддръжката на Red Hat Enterprise Linux, като изтеглянето на изходния код на Oracle Unbreakable Linux е свободно. Достъпът до кръпки и актуализации става възможен срещу 99$, всекидневна 24 часова поддръжка на машини с до 2 процесора за 399$, както и за неограничен брой процесори за 999$.

Всекидневна 24 часова поддръжка плюс поддръжка и кръпки за стари системи, както и доживотна поддръжка на Oracle база данни на машини с до 2 процесора за 1199$, както и за неограничен брой процесори за 1999$.

Освен това за всички сегашни клиенти на Oracle поддръжката ще бъде безплатна до 31 януари 2007, а за всички останали ще има 50% намаление.
Всички цени са за една година.

Новината за Oracle Unbreakable Linux породи слухове, че Red Hat ще прекъснат връзките си с Oracle, защото смятат този ход за неприятелски. Но официалният отговор на Red Hat на техния сайт, опровергава тези слухове. От Red Hat обявяват, че няма да прекъснат 7 годишното си партньорство с Oracle, но не обещават съвместимост на техните продукти с тези на Oracle.

Oracle Unbreakable Linux предизвика голям интерес в IT бранша, компании като Dell, Intel, HP, IBM, Accenture, AMD, BP, EMC, BMC и NetApp ще се присъединят към програмата.