Президентът Георги Първанов остана верен на себе си и по отношение на присъствието в Глобалната мрежа. Държавният глава, който наскоро беше упрекнат от премиера Борисов, че прилага тактиката на изчакването преди да каже мнението си по важни политически въпроси, чак сега си направи профил във Facebook.

Страницата, лично поддържана от президента, се появи преди дни, като в нея Първанов споделя мисли и снимки. В първото си съобщение държавният глава обещава, че ще общува с аудиторията свободно и извън каноните на протокола.

Последният постинг е от днес, като в него президентът споделя впечатленията си от случилото се в Япония, след посещение в посолството на азиатската страна.

По-интересни са снимките, в чиито описания виждаме хапливи закачки към опонентите на Първанов. Той пита под снимката си с Владимир Путин (от среща в Сочи - бел.ред.) дали и тази среща е била преброена от политическите му противници. Под друг фотос с Лула да Силва се подчертава, че приятелските отношения с Бразилия „не са от вчера". Под снимката си с усмихнатата Ангела Меркел Първанов казва: „Между приятели добре е да има и шеги, но да е ясно, че по Шенген няма кой друг да ни свърши работата".

По-малко словоохотлив е президентът под съдържанието на албума „Карикатури", но това се компенсира напълно от заглавието на една от снимките в „сериозния" личен архив - твърде популярното „Гледам и не вярвам на ушите си".

Към момента около 400 българи харесват Георги Първанов. Всеки може да се присъедини към страницата, даже и само за да напише мнението си за двата му мандата като държавен глава. За да не се окажете в положението на министър Дянков, обаче, не забравяйте, че написаното в Интернет остава...