пиратиПредставители на британското правителство са заявили, че носителите на авторски права ще покрият по-голямата част от разходите за борба с Интернет пиратството, съобщи kaldata.com, позовавайки се на BBC.

Музикалната и филмовата индустрия ще платят три четвърти от парите, които се необходими, за да преследват нарушителите на авторски права. Останалата една четвърт трябва да бъде платена от доставчиците на Интернет.

Решението не беше посрещнато радушно от последните. Асоциацията на Интернет доставчиците на Острова изрази „разочарование" от факта, че включват провайдерите в сметките на тези, които трябва да платят за борбата с пиратството. Те са на мнение, че носителите на авторски права са виновни за ситуацията, тъй като не могат да предложат конкурентен икономически модел.

Заподозрените в нарушение на авторските права ще получават предупредителни писма. Според плановете на британското правителство, няма да се удържат такси на хората, които обжалват актовете за пиратство. Може да се въведе малка такса единствено ако борят на неоснователните жалби стане твърде голям.